Tatăl și Antreprenoarea

By martie 13, 2018Blog, Tatal

Acum câteva zile Dora și-a numărat banii pe care i-a primit cu diverse ocazii. Și-a dat seama că îi mai lipsesc 27 RON ca să facă o sumă rotundă. Acea sumă care i se părea foarte frumoasă. Acea suma care o făcea pe ea să se simtă bogată. Să simtă că se poate duce la magazin să-și cumpere ce-și dorește.

A venit și m-a întrebat cum poate să facă rost de acești bani. M-am gândit cum pot să o ajut ca atât acum cat și peste mulți ani să-și poată răspunde singură la această întrebare, să-și poată rezolva singură această nevoie.

Am mers, ca de obicei, la tablă și am rugat-o să-mi scrie ce știe ea să facă. După cum vedeți în poză Dora știe să facă zâne, să facă calcule, să citească, a fost și la actorie, a făcut teatru, balet, a cântat. După aceea am întrebat-o care crede ea că sunt nevoile oamenilor pe care le-a întâlnit/observat ea. Mi-a scris că oamenii vor să mănânce, vor să fie sănătoși, vor să râdă și să fie iubiți.

Acum a început încercarea. I-am spus să se gândească la ce probleme au oamenii în a-și rezolva aceste nevoi și mai mult, să se gândească la acele probleme pe care le poate rezolva ea pentru ceilalți. A stat, s-a gândit și mi-a spus că ea crede că poate:

(1) să-i ajute pe oamenii cărora le este lene să meargă la cumpărături, pentru că ea știe că avem un magazin aproape si le poate face cumpărăturile.

(2)Mi-a mai spus că oamenii nu au mâncare sănătoasă și că ea știe deja să gătească acel tort minunat pe care l-am făcut împreună când am lansat restaurantul „Prăjiturica” (o să vă povestesc cu altă ocazie despre această joacă tare haioasă pe care am făcut-o acum ceva vreme).

(3)Oamenii, de obicei, nu au pe cineva care să le facă glume și mi-a mărturisit sinceră că ea știe să fac glume și să zică bancuri.

(4)Și nu în ultimul rând și-a dat seama că oamenii care au nevoie de iubire, de cele mai multe ori le e rușine să spună că iubesc pe cineva … Și-n închiere mi-a spus că ea poate să-i ajute să facă un cadou persoanei cărora lor le rușine să-i spună că o iubesc.

Avem deci patru idei de startup. Acum trecem la partea de VALIDARE A IDEII.

O să vă țin la curent cu acest proiect.

Leave a Reply