Oltea a găsit metoda prin care copiii îşi fac temele relaxaţi şi fericiţi.

By februarie 27, 2018Blog, featured, Tatal

Sunt zile in care copiii nostri, Dora si Matei (8 si 10 ani) stau acasa. Asta se intampla de obicei in weekend dar si cand vin uragane sau furtuni cumplite de zapada si temperaturi scazute de care doamna Firea ne protejeaza pe noi bucurestenii. Astazi spre exemplu pentru ca este iarna vor fi in timpul zilei in jur de -6 grade si deja 2 cm de zapada. Din aceasta cauza reprezentantul mediei ingrijorator de joase de constiinta a populatiei bucurestiului, primarul Firea, a decis sa tinem copii acasa.

Asta este un challenge pentru noi in ultima vreme deoarece copiii au crescut, au teme, au dorinte diferite si ne intrerup continuu din ce avem noi de facut. Noi suntem amandoi freelanceri si ne conducem afacerile de acasa. Deci avem nevoie de liniste in timpul zilei …

Şi totuşi, cum lucrezi de acasă chiar dacă ai 2 copii cu chef de joacă?

Imi imaginez ca daca citesti ce am scris este pentru ca ori ai copiii ori te intereseza subiectul. Eu scriu aici pentru ca imi face placere sa vorbesc despre copiii nostri, pe care ii iubesc si de a caror prezenta ma bucur in fiecare clipa posibila. Sunt recunoscator pentru acesti doi copii care au aparut in viata noastra care s-a schimbat ireversibil in bine si m-a adus intr-un spatiu in care nu credeam ca voi trai vreodata. Cu intentia de a contribui in povestea ta, iti scriu aici cum am rezolvat una din incercarile noastre cu copiii, urmand ca tu sa alegi daca este si pentru tine de folos sau nu.

Iata-ne deci, destul de des, cu copiii acasa si cu o lista mare de to do-uri, asezati la calculator si cu usile inchise. Copiii nu au chef de teme, vin la noi si ne tot intrerup. Noi, de obicei ajungem la momentul in care ne enervam si cateodata urlam sa ne lase in pace si sa isi faca temele pe care de multe ori nu au chef sa le faca sau vor sa le lase pe “mai tarziu”. Ajungem des la exasperare, la momentul in care nu mai avem energie sa continem spatiul si haosul in care a ajuns ziua de lucru. Timpul se scurge si de multe ori ajungem sa renuntam ori la noi, ori la ce aveam de facut, ori ii “abandonam” la tableta sau le punem un film. Suntem umani, limitati si epuizati.

Incercarea nr. 1 – “Nu vreau sa fac temele!”

Acum o saptamana, Matei era coplesit de cate i se parea ca are de facut, asa ca i-am dat o foaie de hartie pe care am pus 4 coloane in care sa scrie ora la care incepe sa faca ceva, ora la care termina, ce face si cum se simte cand incepe si respectiv cum se simte cand termina (pe o scara de la 1 la 10). Scopul pentru care am facut asta a fost de a-l face constient cat se joaca, cat lucreaza si cum se simte inainte si dupa. Imi doream sa constientizeze ca chiar daca ii este greu cand se apuca de teme, la finalul lor este … mult mai bine.

Zis si facut, dupa cum vedeti in tabel Matei s-a asezat la teme si la citit si la joaca …. L-am lasat singur si venea la mine dupa ce termina tema. Am discutat cu el de fiecare data, dupa ce facea ceva si ii puneam mana pe piept si il intrebam cum simte acolo, in mijlocul pieptului, acum ca a terminat ce are de facut. Era de obicei mai bine. Cateodata putin mai bine, alteori mult mai bine. Am trecut acel weekend impreuna in liniste si echilibru.

In weekendul asta am fost plecat si Oltea a stat cu ei. De data asta s-a lovit de o alta problema: ei isi doresc sa aiba liniste cand lucreaza si unul citeste tare, celalalt face calcule si invers. Se distrag unul pe altul … si iata ca asa a aparut:

Incercarea numarul 2 – Cum fac liniste?

Pe asta insa a rezolvat-o Oltea mult mai simplu. A vorbit cu ei despre chakre si despre meditatie si le-a pus muzica de mediatie in timp ce lucrau. A functionat foarte bine si m-a sunat sa imi spuna ca totul a mers incredibil de usor. Fiecare cu metoda lui. ?

Astazi reprezentantul mediei, ingrijorator de mica, de constiinta a bucurestenilor a decis ca la -6 grade si 2 cm de zapada copiii nostri sunt in pericol asa ca, sa stea acasa! Acum sunt singur cu copiii si eu am de lucru … iar ei, teme si chef de joaca.

Asa ca … le-am spus ca ii rog sa ma lase sa muncesc si ei sa isi faca temele si … am pornit muzica de meditatie.

Va scriu chiar acum cand aud muzica de meditatie si copiii stau in liniste si isi fac temele.

E magic … functioneaza.

Oare care va fi incercarea numarul 3?

Tu cu ce probleme te confrunti in aceasta privinta? M-as bucura sa incerci chestia asta cu muzica si sa imi spui cum merge, sau daca ai incercat-o deja.

Tu reuşeşti să lucrezi acasă cu copilul sau copiii tăi cu permanent chef de joacă?

Enjoy!

 

Acest articol a fost publicat in GOKID: https://www.gokid.ro/cum-lucrezi-de-acasa-chiar-daca-ai-2-copii-cu-chef-de-joaca-oltea-a-gasit-metoda-teme/

Leave a Reply