Gradinita Christophori

By mai 16, 2013Aparitii

Sunt membru fondator in asociatia care conduce aceasta gradinita www.gradinitachristophori.ro. Daca ma intrebai acum cativa ani despre disponibilitatea mea de a intra intr-o asociatie care conduce o gradinita as fi refuzat politicos. De la inceputul anului 2013 sunt parte dintr-un grup de parinti si cadre didactice care in acest moment conduc Gradinita Waldorf Christophori.

Am crescut in sistemul de invatamant romanesc si in 1999 am iesit proaspat inginer in calculatoare de pe bancile faculatii de Automatica si Calculatoare din Politehnica si am primit o oferta pe care am si urmat-o de a lucra la o mare firma, in domeniu, din Germania. Suna frumos insa acum cand ma uit inapoi, pentru mine, sistemul de invatamant traditional a insemnat in cea mai mare parte o continua frustrare. Nu m-am simtit inteles, nu am avut spatiul in care sa ma descopar si sa dau putere calitatilor mele native. Pentru unii a functionat insa pentru marea majoritate a fost o experienta de aliniere si de masurare cu aceleasi instrumente desi suntem atat de diferiti.

Am 2 copii si cand a venit timpul sa mearga la gradinita m-am conectat cu experienta mea din gradinita si apoi la cea din scoala si mi-am spus ca nu imi doresc ca ei sa aiba aceeasi experienta pe care am avut-o eu. Am cautat gradinite si am ajuns la sistemul Waldorf. Am descoperit ca exista oameni care vin cu bucurie si placere “la munca” pentru ca aceasta munca este pentru ei lucrul care ii implineste. Asa am putut sa imi las cu inima impacata copiii la gradinita.

Motivul pentru care o parte din timpul meu il dedic acestei asociatii este ca eu cred cu desavarsire ca acum e momentul sa schimbam sistemul in care copiii nostri cresc. Exista mai multe asociatii, firme, oameni care s-au intalnit cu aceasta nevoie si care au pornit gradinite si scoli bazate pe alte valori decat cele clasice, bazate pe dorinta de a crea spatiul in care copiii se pot exprima si dezvolta liberi si creativi, in rezonanta cu calitatile lor. Este momentul sa ne sustinem unii pe altii.

Leave a Reply