experimentul

By februarie 11, 2013Blog

Am facut un experiment care s-a numit „necunoscut neobisnuit invizibil„. La acest experiment au participat 45 de oameni.

Totul a inceput de la momentul in care mi-a fost clar ca imi place sa ma exprim organizand contexte astfel incat lumea sa traiasca o anumita experienta. Asa a venit si ideea de a organiza un eveniment la care lumea sa vina fara sa stie ce urmeaza sa se intample. Mai mult mi-am asumat si eu aceasta necunoscuta. Nici eu nu stiam ce urma sa se intample.

Am fixat 2 date. Au fost deci 2 evenimente la interval de 7 zile. Intalnirea era duminica dupa-amiaza. Ne-am relaxat, am stat jos, am vorbit, am ascultat amuzica, am mancat, ne-am cunoscut. Cam pe cand toata lumea se simtea cat de cat bine am lansat provocarea: daca tot ne simtim bine hai sa surprindem placut oamenii de langa noi. Nu ma refeream sa ne surprindem noi intre noi, ci la cei de pe strada la care putem ajunge si care sunt acum in filmul lor zilnic sau saptamanal de duminica, sfarsit de saptamana…

Nu cred ca vre-unul din participantii la eveniment ar fi venit daca as fi anuntat ca asta urma le propun. Totusi toti cei care au participat au intrat in joc si au creat un eveniment. Nu aveam foarte multe optiuni. Locul si ora ne-a dus la Mega Image-ul din Hala Traian si acolo am oprit filmul multor oameni.

Apoi ne-am intors sa vedem cum a fost pentru fiecare dintre noi aceasta experienta si ce luam din ea. Curiozitate, adrenalina, teama, distractie o gramada de sentimente amestecate care acum usor usor se decantau. M-am bucurat tare sa vad oamenii traind cu din plin aceasta provocare si simtindu-se bine. M-am bucurat sa vad energia grupului, puterea pe care o capeti fiindca nu esti singur si fiindca am hotarat ca facem ceva impreuna.

Stiti ce a fost cel mai valoros lucru pe care l-am luat eu din aceste evenimente? Am luat increderea ca atunci cand le propui oamenilor sa isi traiasca, macar pentru 2 ore, viata ca pe un joc, oamenii se schimba si sunt mult mai liberi, mai aproape de ei si de ceilalti.

Simte-te bine, e viata ta!

Leave a Reply