copiii, tata si internetul (partea 1)

By februarie 3, 2018Blog, featured, Tatal

Copiii nostri sunt in sistemul de invatamant Waldorf care priveste copilul holistic titnand un echilibru intre trup suflet si spirit. Mai mult incurajeaza copiii sa isi cunoasca potentialul. Pedagogii tinand un spatiul in care ei sa isi arate calitatile si ii incurajeaza sa le dezvolte. Pentru asta o sa vezi multe ateliere de manualitate in care copiii croseteaza, deseneaza, lucreaza mult cu mainile si mai putin pe tableta.

Totusi acasa mama si tata lucreaza la calculator si copilul … vrea si el. Pentru ca de curand in presa au fost povestite tot felul de scandaluri cu poze private care au ajuns publice sau siteuri, calculatoare care au fost sparte si informatiile furate m-am gandit sa le vorbesc despre calculatoare si internet pe intelesul lor.

Am luat tabla si am umplut-o cu imaginea internetului (vezi poza 1), incepand insa din casa noastra, mergand de la calculator, prin sufragerie pana la dulapul pe care tinem routerul de la digi care ne conecteaza la cablul de internet care la randul lui se conecteaza ca intr-o panza de paianjan in marea retea a internetului pana ajunge la verisorii din Germania. Am povestit mult si am fost surprinsi ca m-au intrebat cum poate fura hotul banii din banca daca nu merge acolo si nici la noi in casa ca sa ne ia cardul. Am ajuns deci la criptarea datelor si la parole.

Au invatat amandoi sa isi faca prima parola sigura si cum sa o memoreze ))

La final Dora mi-a explicat in amanunt cum vrea sa arate jocul pe care o sa il faca ea. Se facuse deja seara, eu adormeam si ea nu mai contenea cu detaliile. In pat la culcare a scos de la mine promisiunea ca incepe astazi sa isi faca jocul, mai ales ca aseara le-am spus ca exista diverse limbi in care poti discuta cu calculatorul (limbajele de programare)

Problema era doar ca ea astazi vrea sa faca jocul … Asa ca ne-am intors la tabla am sters-o si …

 

Voi cu ce ati incepe, stiind distanta uriasa dintre un joc cum a vazut Dora pe telefon si punctul ei de pornire de acum …?

Eu i-am pus 3 intrebari pe tabla si acum sta si raspunde la ele:
Cine va juca jocul tau?
De ce il va juca?
Ce face jocul?

Sunt curios ce o sa scrie ..

Leave a Reply