Business-uri simple si destepte.

By februarie 23, 2018Antreprenorul, Blog

Trebuie sa recunosc ca imi plac businessurile simple si destepte.

Ieri am fost la evenimentul lunar de networking Qreator by IQOS unde, de fiecare data gasesc oameni deosebiti. Imi place spatiul creat acolo: fara fite sau pretentii, pur si simplu “connect – no limits!”
La un anumit moment am vazut un loc unde lumea se poza si mi-am adus aminte ca parca vazusem si data trecuta dar fusesem prea absorbit in discutii ca sa merg si eu acolo. Acum eram dupa o discutie, urma sa ma uitam pe facebook sa vad ce se intampla cu Kovesi dar m-am oprit fiindca eram chiar in fata persoanei care facilita „chestia” cu pozele. Era o nacela de balon si vis a vis 2 cutii negre pe niste picioare lungi, fiecare cu un display.
Tanarul care le administra m-a intrebat daca sa imi faca o poza. L-am rugat sa imi explice cum functioneaza. Era simplu, „Apesi aici, si dupa 3 secunde iti face poza.” Zis si facut!
Click 1,2,3 … Colorata, colorata, azi o faci si …. este gata
In cateva secunde, pe cealalta cutie cu picior lung, care avea si ea un display, a aparut poza pe care tocmai o facusem si cand am apasat pe ea m-a intrebat adresa de mail unde vreau sa o primesc. Am introdus adresa (cu grija am folosit-o pe cea de spam). Am verificat si in inbox ma astepta un mail care era surprinzator de bine scris la standarde GDPR (adica imi explica foarte frumos ce se va intampla cu datele mele si cu poza).
Datele tale personale (imaginea ta, adresa de e-mail indicata de tine), nu vor fi inregistrate si/sau transmise catre terti de Organizatorii evenimentului, acestea sunt sterse la sfarsitul evenimentului, respectiv pe 23 februarie la orele 10:00, de pe device-ul suport al aplicatiei.
Felicitari!
Am discutat cu cel care administra aparatul. El mi-a spus ca poate face chestii si mai complexe, scurte filmulete, slow motion etc, in functie de ce doreste clientul. Este un business in care sunt 2 oameni pe teren si 2 manageri, probabil cei cu ideea.
Cate astfel de idei simple nu ai avut si tu insa nu le-ai pus in aplicare fiindca …
Felicitari pentru idee si pusul in practica. Asta inseamna simplu si eficient!
  1. Identifici nevoia: Oamenii vor sa isi faca poze, sa arate bine, sa nu care un selfie stick la ei si dincolo de toate sa nu arate penibil ca isi fac selfie-urile … ci mai degraba cool ))
  2. MVP-ul: creezi Minimum Viable Product . In cazul asta investitia a fost probabil minima si MVP-ul era chiar si produsul final. Costuri minime …
  3. Validarea: 2-3 evenimente unde il lasi sa mearga for free si mai ai pe cineva acolo care se ocupa sa fie folosit
  4. START… il bagi in priza si incasezi de la organizatori.
Voi mai aveti astfel de idei? Ce astfel de businessuri ati mai vazut?

Leave a Reply